НОВИНИ

Премиерите от Западните Балкани се срещат в Дуръс

Македонският премиер Зоран Заев ще участва днес в неформалната среща на премиерите от Западните Балкани за регионална икономическа интеграция в Дуръс, Албания, съобщава скопският вестник "Вечер". Във форума ще участват премиерите на Сърбия, Босна, Черна гора, Косово и Албания, както и еврокомисарят за разширяване и добросъседска политика Йоханес Хан, председателят на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти и представители на Световната банка.

премиерите западните балкани срещат дуръс
bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 27.08.2018
Чете се за: 00:53 мин.
По света

Срещата ще се реализира в няколко работни сесии, които ще се отнасят за изграждане на обща визия на интеграционната стратегия за Западните Балкани, укрепване на Регионалната икономическа област и други, пише изданието.

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски отправи апел към всички политически партии да се откажат от средствата за кампанията за референдума по примера на неговата партия, съобщава в. "Вечер". Мицковски отправи апел към правителството да пренасочи средствата за кампанията за реконструкция и изграждане на гимназията "Кирил Пейчинович" в Тетово. Той отправил призив също към колегите си от другите политически партии да не използват средствата, които са предвидени, а да ги преносочат към други цели, които ще бъдат необходими за решаване на истинските проблеми на гражданите. Апелирам към парламентарната група на СДСМ и към останалите политически партии, които са част от управляващата коалиция, да пренасочат средствата вместо да ги ползват в тази стерилна кампания, в която се опитват да представят лъжата за истина, а капитулацията за победа, заявил Мицкоски, цитиран от в. " Вечер".

Мицкоски посочил, че неговата партия ВМРО-ДПМНЕ ще използва по време на кампанията доброволци, които ще обясняват на гражданите вредните последици от "капитулантския" договор с Гърция, подписан от правителството на СДСМ и Зоран Заев.

Вестник "Нова Македония" съобщава, че Алиансът на албанците ще подкрепи предстоящия референдум, насрочен за 30 септемри. Това било решено вчера на Централно събрание на партията. Според лидера на партията Зиядин Села партията ще се включи в кампанията в подкрепа на референдума. Зиядин Села изтъкна, че неговата партия е била против тази формулировка на въпроса на референдума, но за жалост е била изключена от процеса на взимане на решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хашим Тачи: Косово няма да се разделя, няма да има размяна на територии
Хашим Тачи: Косово няма да се разделя, няма да има размяна на територии
Ангела Меркел е против въвеждане на задължителна военна служба в Германия
Ангела Меркел е против въвеждане на задължителна военна служба в Германия