НОВИНИ

Премиерът поиска оставката на министъра на образованието

Причините за исканата оставка са системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, се казва в прессъобщение на Министерски съвет.

премиерът поиска оставката министъра образованието
bnt avatar logo
от БНТ
16:02, 28.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
Бойко Борисов, министър-председател: Смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане.

Благодаря на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа“, отбеляза още премиерът.

Очаквайте още новини в емисията "По света и у нас" в 18:00.

*** *** ***

Проф. Тодор Танев беше избран за министър на образованието по предложение на Реформаторския блок, но не е член на никой от политическите формации в Блока. Според информацията той е бил предложен за поста лично от Корман Исмаилов, лидер на Националната партия "Свобода и достойнство".

Проф.Танев беше член и на Гражданския съвет на Реформаторите, но няколко месеца след като зае министерския пост заяви, че е равно отдалечен от всички партии.

Проф. Тодор Танев е социолог, доктор на политологическите науки, професор, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски". Той е сред основателите на първата в страната катедра „Политология" и неин ръководител в периода 1993 - 2000 година. Той е основател и ръководител, до избора му за министър, и на катедра „Публична администрация" в Алма Матер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 СЗО се събира, за да определи дали вирусът Зика е глобална заплаха
СЗО се събира, за да определи дали вирусът Зика е глобална заплаха
Йонко Грозев: Исканата оставка на целия ВСС е отказ за решаване на проблема
Йонко Грозев: Исканата оставка на целия ВСС е отказ за решаване на проблема