НОВИНИ

Приключи заложническата криза в столицата на Бангладеш

В Бангладеш столицата Дака се превърна в поредната мишена на терористите. Повече от 10 часа атентатори държаха заложници в заведение в дипломатическия квартал на Дака. Сред похитените имаше много чужденци. Противоречиви са данните за броя на жертвите. Така наречената "Ислямска държава" пое отговорност за нападението. Правителството потвърди за 20 убити заложници.

bnt avatar logo
от БНТ
08:48, 02.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Терористите атакуваха Дака в сърцето - дипломатическият квартал, където живеят предимно чужденци, а мерките за сигурност са засилени.

Мишената на терористите беше популярно заведение. Нападателите нахлули вътре и започнали да стрелят. Някои от посетителите успели да избягат.

"Двама мъже започнаха да стрелят във въздуха. Аз успях да избягам на безопасно място. Те затвориха врата. Крещяха "Аллах е велик". След това продължиха да стрелят".

Около 30 души останали в плен на терористите. Един от заложниците успял да се свърже с чичо си.

"Каза ми, че ги държат за заложници и че ако полицаите стрелят, ще ги убият".

Заложническата драма продължи около 10 часа. Преговорите, обаче, се оказаха неуспешни.

;

Тази сутрин силите за сигурност заеха позиции за атака. Две експлозии сложиха началото на полицейския щурм. Властите потвърдиха, че са били убити 6-ма нападатели. загинали са и двама полицаи.

Бангладеш и друг път е ставал мишена на терористите. За първи път, обаче, се извърша подобна атака - с вземането на чужденци за заложници. Експерти определят нападението като много добре организирано, координирано и извършено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доклад: До 116 цивилни са загинали при американски въздушни удари
Доклад: До 116 цивилни са загинали при американски въздушни удари
Ожънаха една трета от пшеницата в Русенско
Ожънаха една трета от пшеницата в Русенско