НОВИНИ

Първа жертва на коронавируса в Хонконг

Първа жертва на коронавируса в Хонконг. Това е вторият смъртен случай извън континентален Китай. Общо до момента вследствие на вируса са починали 425 души, а заразените са повече от 20 400 души. Извън Китай случаи на коронавируса са регистрирани в други 23 държави. В огнището на заразата - китайският град Ухан, нова болница вече приема пациенти. Второ болнично заведение, което също се строи заради епидемията, е почти готово.

bnt avatar logo
от БНТ
06:09, 04.02.2020
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Новите болници в Ухан, които ще приемат пациенти с коронавирус, ще разполагат със сериозен медицински ресурс.

Първото болнично заведение вече е напълно готово и прие първите пациенти тази сутрин. Те пристигнаха с линейки - с по един лекар във всяка от тях. Сред най-възрастните е доктор Джинг, който работи в Спешния център в Ухан.

Д-р Джинг, Спешна помощ в Ухан: Като главен лекар в основния спешен център на Ухан не мисля за възрастта си, дали съм стара, или не. Мое задължение е да се отзовавам.

Новите болници в Ухан бяха построени по модела на болнично заведение в Пекин, изградено през 2003 г. за седем дни като мярка за справяне с Тежкия остър респираторен синдром, обхванал Китай по това време. Пекинската болница е смятана за чудо в медицината. Близо две десетилетия по-късно историята се повтаря.

Д-р Джинг: След избухването на епидемията, в Ухан бързо започна строителството на две болници. Смятам, че те със сигурност ще помогнат за облекчаване на ситуацията и за оказването на помощ на пациенти в нужда. Там те ще получават добро лечение.

В Ухан пристигнаха 1400 военни лекари, за да се включат в лечението на пациенти, заразени с коронавирус.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ключова фаза на предизборната кампания в САЩ
Ключова фаза на предизборната кампания в САЩ
Излизат резултатите на мъжа, дошъл от Китай и настанен във варненска болница
Излизат резултатите на мъжа, дошъл от Китай и настанен във варненска болница