Разбита е българска престъпна група, занимаваща се с проституция в испански град

При съвместна полицейска операция в България и Испания бе разбита българска организирана престъпна група, опитала да установи пълен контрол върху проституцията в целия крайбрежен район от Торемолинос до Марбея, съобщиха ДПА и Франс прес.

от БТА
21:38, 04.07.2017
Чете се за: 00:39 мин.
По света
разбита българска престъпна група занимаваща проституция испански град

При операцията са задържани 34 членове на организацията, извършвала престъпна дейност и в двете страни (26 души в Испания, в България - осем) и са били освободени 13 жертви, принудени да проституират, съобщи в комюнике испанската полиция. Не се уточнява кога са извършени арестите.

Претърсени са 21 адреса на няколко места в района на Малага и 15 адреса в България. По нареждане на съдебните власти е наложена възбрана върху 6 недвижими имота и запор на 18 автомобила и няколко банкови сметки.

Координацията между властите на двете държави е била осъществена през европейските органи за полицейско и съдебно сътрудничество Европол и Евроюст.

Разследването е започнало през септември 2014 г., когато жена с българско гражданство отишла в местния полицейски комисариат в Марбеля и казала, че е избягала от хора, които искали да я принудят да проституира.

Жертвите са били подбирани от бедни райони на България и примамвани да отидат в Испания с обещания за охолен живот. Вместо това са били изнудвани, карани да проституират и да крадат банковите карти на клиентите си. Някои жени дори дрогирали клиентите си, за да ги оберат по-лесно. Ако отказвали да проституират, жените били заплашвани, че техните близки в България ще пострадат. Младите майки били особено податливи на тези заплахи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Над 90 % смятат, че решението за изтребителите трябва да се обмисли внимателно
Над 90 % смятат, че решението за изтребителите трябва да се обмисли внимателно
Френският премиер обеща големи реформи в съдебната система и икономиката
Френският премиер обеща големи реформи в съдебната система и икономиката