НОВИНИ

Разкриха най-дългия тунел за наркотици в Мексико

Най-дългият тунел за трафик на наркотици беше открит от Агенти на американското Федерално бюро за разследване. Той е с дължина 800 метра и свързва Мексико с щата Калифорния. През него са били прекарани един тон кокаин и шест тона марихуана.

Георги Петров
от Георги Петров
08:59, 21.04.2016
Чете се за: 00:23 мин.
По света

Проходът е 13-ият открит по границата на Мексико с Калифорния от 2006 година насам. Тунелът преминава 14 метра под повърхността от дъното на асансьорна шахта в къща в Тихуана до дупка в земята от американската страна отвъд граничния пункт на Калифорнийския магистрален патрул. Изходната точка е била прикрита с огромен боклукчийски контейнер, използван от трафикантите да придвижват наркотиците.

Федералните агенти са проследили камион, който е придвижил контейнера до точка в центъра на Сан Диего около 40 километра на север от границата, и са наблюдавали как товарът се премества в друго превозно средство, което е отпътувало. Всички заподозрени по случая са задържани по обвинения в трафик на наркотици. Разследването е стартирало още през октомври миналата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фолксваген компенсира американци с по 5000 долара
"Фолксваген" компенсира американци с по 5000 долара
Румен Петков: На Балканите има огромно напрежение
Румен Петков: На Балканите има огромно напрежение