НОВИНИ

Германия очаква отлив на инвестиции от Острова

ЕС е достатъчно силен, за да се справи с Брекзит - това каза германският канцлер Меркел. Как приемат новината в политиката и в бизнеса? Вижте прякото включване на Емилиан Лилов от Дойче Веле.

bnt avatar logo
от Емилиян Лилов
19:11, 24.06.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света

Берлин след решението на британците е в шок. Политиката е в шок. Бизнесът изчислява щетите. Шефът на външната комисия в Бундестага Норберт Рьотген определи резултатът като най-голямата катастрофа в историята на европейската интеграция, а канцлерът Ангела Меркел нарече събитието "преломен момент за Европа"

Ангела Меркел, канцлер на Германия: Днешният ден е повратен за Европа, за процеса на европейскатa интеграция. Какво ще означава този изход през следващите дни, седмици и месеци, ще зависи от нас. Дали останалите 27 страни-членки имат волята да не се впускат в бързи и лесни решения, които само ще разединят Европа още повече и дали можем да оценим ситуацията спокойно и трезво и на тази основа да постигнем общо решение.

За популистите резултатът от британския референдум е доказателство, че ЕС е в дълбока криза.

Германският бизнес очаква сериозен спад в търговията с Великобритания и отлив на инвестиции от Острова. Близо 400 000 души на Острова работят в германски клонове и представителства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сбогувахме се с актрисата Надя Тодорова
Сбогувахме се с актрисата Надя Тодорова
Плевнелиев и Гаук участваха в дискусия за уроците на миналото
Плевнелиев и Гаук участваха в дискусия за уроците на миналото