НОВИНИ

Руската Дума обсъжда закон да признае чуждите медии като чужди агенти

В отговор на санкциите, които американското правителство наложи над руската телевизия RT („Русия днес“), като я принуди да се регистрира като чужд агент, долната камара на руския парламент прие предложение, с което медиите с чуждо финансиране в Русия да се признаят като чужди агенти, предаде ТАСС. Руският канал RT беше обвинен, че е взел участие в предполагаемата руска намеса в американските избори, напомня BBC.

Андрей Георгиев
от Андрей Георгиев
22:17, 15.11.2017
Чете се за: 00:22 мин.
По света
руската дума обсъжда закон признае чуждите медии чужди агенти

Говорителят на държавната Дума Вячеслав Володин заяви, цитиран от ТАСС, че предложението е направено изцяло като отговор на американските действия.

Вячеслав Володин, говорител на долната камара на руския парламент: Обсъждаме симетричен отговор и подчертаваме, че медиите не бива да получават подобно отношение. Ако чужда държава направи нещо подобно, ние ще отговорим и винаги ще го правим.

Законът би засегнал медии с финансиране извън Русия, като ще бъдат подложени на допълнителни изисквания. Ако те не бъдат спазени, дейността на медиите ще бъде замразена, отбелязва BBC. Потенциални медии, които ще попаднат под ударите на закона, са „Гласът на Америка“ и „Радио свободна Европа“, които са с американско финансиране.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сауна във вид на златно яйце удивлява парижаните в студените дни
Сауна във вид на златно яйце удивлява парижаните в студените дни
Парламентът в Скопие обсъди закон, който ще повиши статута на албанския език
Парламентът в Скопие обсъди закон, който ще повиши статута на албанския език