САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Недоволство заради наградите на фестивала "Сурва"

С пищна заря снощи беше закрит международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник. Повече от 7500 участници и 124 групи от целия свят се събраха в града за 28-ото издание на фестивала. А днес бяха обявени и големите победители, които взимат наградите - златна, сребърна и бронзова маска. Но класирането стана повод и за скандал. Какъв - вижте прякото включване на Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
12:25, 28.01.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Aнгел Йорданов - участник във Фестивала: Всяка година правят едни и същи грешки. Награждават си села, които са от 7-8 години създадени. Ние сме създадени, може да има над 100 години нашата сурвакарска група. Ние сме единствената група, която е "Долината на орлите" - Брезнишко. Но възмущаваме от това нещо, че новоизлюпените групи им дават златни маски. Това е несправедливо. Това жури, което е - е вече 15 години. Време е да си ходят.
Георг Краев - председател на журито: Раздавам наградите, така както мисля, че трябва да бъдат раздадени. Това, че мислите другояче, не е мой проблем. Предложението обаче за кръгла маса е изключително ценно. Големият проблем е маската. Колко маски да дадем? Една единствена или 100? Тъй или иначе, по мое мнение, малко на "Златият Орфей" прилича това раздаване на награди.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът изразява несъгласие с несправедливото отнемане на спящи акции
Омбудсманът изразява несъгласие с несправедливото отнемане на "спящи акции"
Детски грипен кабинет започва работа в Пирогов
Детски грипен кабинет започва работа в "Пирогов"