НОВИНИ

Самоубийствен атентат в Бурса, има ранени

Експлозия в турския град Бурса. Властите потвърдиха, че става дума за атентат. Жена се е самовзривила. 18 души са ранени, но без опасност за живота. Няма пострадали български граждани, съобщиха за БНТ от Министрество на външните работи.

bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 27.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:28 мин.
По света

Експлозията разтърси северозападния турски град в 17.25. Става на входа на оживен пазар, близо до главната джамия.

Източници от силите за сигурност и от правителството потвърдиха, че тя е причинена от жена, която е взривила експлозив, прикрепен към тялото й. 25-годишната атентаторка е загинала. Няма тежко ранени сред пострадалите, съобщи турският министър на здравеопазването.

Мощният взрив е чут в много райони в града. Сред хората е настъпила паника. Нападението става, докато в джамията се извършвал погребален ритуал.

Нанесени са материални щети на сградите наоколо. На мястото на инцидента са изпратени полицейски екипи, пожарникари и много линейки.

В последните месеци в Турция бяха извършени серия от самоубийствени атентати - два в Истанбул и три в столицата Анкара. Отговорност за нападенията поеха групировката "Ислямска държава" и екстремисткото крило на забранената в Турция кюрдска работническа партия ПКК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу застрояването на Морската градина
Протест срещу застрояването на Морската градина
Мая Манолова: Добротата е заразителна
Мая Манолова: Добротата е заразителна