НОВИНИ

Савченко е на борда на самолет, който лети от Русия към Киев

Надежда Савченко е в самолет, който лети от Русия към Киев, предаде Ройтерс, като се позова на източник, близък до сделката за разменяне на украинския военен пилот за двама руски войници. "Те си идват", потвърди той, като уточни, че Савченко е на борда.

bnt avatar logo
от БТА
12:47, 25.05.2016
Чете се за: 00:27 мин.
По света
савченко борда самолет лети русия киев

Размяната стана възможна, след като украинските власти помилваха руските граждани Евгений Ерофеев и Александър Александров, които изтърпяваха 14-годишни присъди, издадени по обвинения в извършване на терористичен акт и водене на война на територията на страната. Двамата руснаци вече пътуват към южния руски град близо до границата с Украйна Ростов на Дон, съобщи по-рано добре осведомен източник.

Вчера правният защитник на Надежда Савченко Марк Фейгин заяви, че се опитва да я убеди да подаде аналогична молба от руския президент Владимир Путин, отбелязва Асошиейтед прес. Савченко бе пленена от проруските сепаратисти в Източна Украйна и предадена на Русия, където тя бе осъдена на 22 години затвор за предполагаемата ѝ роля в убийството на двама руски журналисти. Тя се превърна в родината си в символ на съпротивата срещу Русия и бе избрана задочно за депутат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дупка на брега на река във Флоренция погълна десетки коли (СНИМКИ)
Дупка на брега на река във Флоренция погълна десетки коли (СНИМКИ)
Майката на изоставеното бебе: Тежкият живот ми пречи да се грижа за детето
Майката на изоставеното бебе: Тежкият живот ми пречи да се грижа за детето