Съд в Словакия остави в ареста обвиняемите по делото за убийство на журналист

Словашки съд остави в ареста четирима обвиняеми по делото за убийството на разследващия журналист Ян Куциак и годеницата му, съобщи Ройтерс, позовавайки се на прокуратурата.

от Източник: БТА
21:40, 30.09.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
съд словакия остави ареста обвиняемите делото убийство журналист

През февруари двете убийства предизвикаха силно обществено негодувание и доведоха до големи протести, които свалиха премиера Роберт Фицо.

Трима души бяха задържани в четвъртък и в петък бяха обвинени в убийство. Четвъртият заподозрян, жена, бе задържана отделно първите трима в петък. Властите не съобщават подробности за задържаните, нито кога ще е започне процесът.

Според Словашкото радио задържани са 44-годишната жителка на град Комарно Алена Жужова, смятана за поръчител на убийството, както и предполагаемият наемен убиец - 40-годишният Томаш Сабо, работил в миналото като полицейски следовател в същия град, роднината му Мирослав Марчек и помощникът им Золтан Андруско, предаде ТАСС.

Убитият журналист разследваше случаи на корупция сред управляващите в Словакия и предполагаеми връзки на италианската мафия с бизнеси в Словакия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски бойкотира референдума
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски бойкотира референдума
Зоран Заев: Днес имаме успех за демокрацията
Зоран Заев: Днес имаме успех за демокрацията