НОВИНИ

Шарл Азнавур беше погребан в семейната гробница близо до Париж

Емблемата на френския шансон Шарл Азнавур беше погребан днес на гробището в Монфор л'Амори в департамент Ивлин югозападно от Париж. Преди погребението се състоя панихида в арменската църква "Йоан Кръстител" в града, близо до бул. "Шанз Елизе". На церемонията не бяха допуснати журналисти, а само роднини и най-близки приятели на Шарл Азнавур, както и арменският президент Армен Саркисян и премиера Никол Пашинян.

bnt avatar logo
от БТА
22:16, 06.10.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света
шарл азнавур беше погребан семейната гробница близо париж

Знаменитият певец ще почива в построената през 1992 г. семейна гробница до родителите и сина си Патрик, отишъл си само на 25 години.

Последните години от живота на проучтия певец и автор на песни преминаха близо до Монфор л'Амори, в старо нормандско имение с 28 стаи, една от които превърната в звукозаписно студио.

В Армения днес е ден на траур. Знамената в страната са спуснати наполовина, а църквите отслужват заупокойни литургии в памет на изпълнителя.

Шарл Азнавур, който смяташе да живее 100 години, се завърна на сцената през септември с два концерта в Япония. Следващата седмица той планираше да пътува до родната си Армения с френския президент Еманюел Макрон за срещата на върха на Международната организация на франкофонията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка в Египет (СНИМКИ)
Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка в Египет (СНИМКИ)
Меркел: Все още има бъдеще за дизеловите автомобили
Меркел: Все още има бъдеще за дизеловите автомобили