НОВИНИ

Шествие в Брюксел срещу тероризма и омразата

Над десет хиляди души се очаква да участват в шествие в Брюксел срещу тероризма и омразата. Това е първото шествие след атентатите на 22 март, при които загинаха 32 -ма души, а над двеста бяха ранени. Как Брюксел се готви за шествието - подробности от кореспондента ни Владислав Велев.

Владислав Велев
от Владислав Велев
10:53, 17.04.2016
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Шествието ще тръгне от площада пред една от жп гарите в Брюксел и ще приключи в центъра. Там роднини на загиналите, спасители и служители на летище Завентем ще произнесат речи.

Подобно шествие беше замислено непосредствено след атентатите, но беше отложено по молба на полицията, която не беше сигурна, че ще може да осигури в този момент необходимата охрана, а имаше опасения от нови атентати. Шествието ще бъде водено от роднини на жертвите, а след тях ще има група представители на различните религиозни организации.

Процесията ще премине и през площада на борсата, който веднага след терористичните атаки стана място за поклонение пред жертвите. Участие са заявили 160 организации, а полицията очаква в шествието да се включат над десет хиляди души. Ще бъде забранено участващите да носят чанти и раници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път в ТВ ефир: Хилда Казасян представи новата си песен
За първи път в ТВ ефир: Хилда Казасян представи новата си песен
Пета поредна вечер на протести в Македония
Пета поредна вечер на протести в Македония