НОВИНИ

Симеон Сакскобургготски коментира решението на СГС да се отнеме резиденция Врана

Като принуждаване към второ изгнание определи бившия премиер Симеон Сакскобургготски решението за отнемане на резиденция Врана в полза на държавата. Според него няма нито факти, нито причини за това решение.Сакскобургготски направи този коментар пред журналисти в Рилския манастир.

bnt avatar logo
от Антония Сукалинска
18:29, 28.08.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Унизен - така заяви, че се чувства Симеон Сакскобурготски след решението на Софийския градски съд за резиденцията Врана. Бившият премиер каза още, че след като 75 години се е старал да поддържа българщината в чужбина, ще бъде много грозно отново да бъде прогонен.

Симеон Сакскобургготски: 75 години грижа - и сега в края на живота ми така да ме изтезават и да ме мъчат с някакви изцяло измислени и с фалшиви предпоставки, претенции, е тежко. Ще ви кажа, че има един момент, където си мислех колко би било грозно да ме принудят и то при една демократична България, към второ изгнание.
;

Симеон Сакскобургготски добави, че във всяка цивилизована държава частната собственост е неприкосновена.

Симеон Сакскобургготски: Хората, които са се заели да ме тормозят по този систематичен начин, може би не знаят как сме били възпитавани родителите ми и дедите ми въобще и начина, по който сме разбирали въобще какво е държавно, какво е частно, какво е лично.

В Рилския манастир Симеон Сакскобурготски и съпругата му пристигнаха за панихида по повод 75-тата годишнина от кончината на неговия баща Цар Борис III.

Починалият на 28 август 1943 г. български цар е погребан вдясно от централния вход на манастира. Тук обаче сега е само сърцето му, тленните останки са преместени и до днес са в неизвестност. Гробът на Борис III беше отрупан с венци и цветя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП, ГЕРБ и Атака с реакции след трагедията край Своге
БСП, ГЕРБ и "Атака" с реакции след трагедията край Своге
Опасен пътен участък край Елин Пелин
Опасен пътен участък край Елин Пелин