НОВИНИ

Обжалват решението за добива на природен газ в Добруджа

След масовите протести спорът да се добива ли природен газ в Добруджа се пренесе в съда. Фирмата инвеститор „Русгеоком БГ" обжалва пред Административния съд във Варна решението на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите, че доклада за оценка на въздействие върху околната среда е неточен и се спира процедурата по обществените обсъждания.

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 22.05.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Адвокатите на фирмата твърдят, че това решение е издадено заради обществения натиск. Жителите на Генерал Тошево пък са категорични, че добивът на газ застрашава здравето на местните хора и има реална опасност от замърсяване на почвата, водите и въздуха.

Йордан Йорданов, адвокат на „Русгеоком БГ": Някой очевидно създава страхове в местното население, започват масови подписки и притеснени от тези масови подписки всички държавни институции обръщат мнението си на 180 градуса.
Иванка Казакова, еколог: На целия доклад 820 страници от 2010 година, ето тук имам документите от 2010, до сега никога не са им одобрявали абсолютно нищо на тема добив и на тема технологии как това ще се случи. До сега са одобрявал комплексни сондажни програми. Ако той не прави разлика между сондиране и добив, аз правя.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Австралийски архиепископ прикривал сексуални злоупотреби с деца
Австралийски архиепископ прикривал сексуални злоупотреби с деца
Нено Димов: Няма екологични пречки пред АЕЦ Белене
Нено Димов: Няма екологични пречки пред АЕЦ "Белене"