САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Срутище затвори едната лента на пътя за Рилския манастир

Срутище затвори едната лента на пътя Рила - Рилски манастир. Късно снощи се е срутила скална маса, затворена и сигнализирана е лентата Рилски-манастир - град Рила. Новото срутище при 28-и километър е малко след голямото от миналата година, преди разклона за Илиина река и местността "Бричибор".

от БГНЕС
09:14, 12.05.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
срутище затвори едната лента пътя рилския манастир

Мястото не е сигнализирано както трябва. Пред срутилите се камъни, върху асфалта е поставена табела за промяна посоката на движение и толкова. Днес падналите камъни ще бъдат почистени. Основно рехабилитирания път за Светата Рилска обител бе готов в края на миналата година.

Новото свлачище-срутище е на 50 метра след голямото, което падна през ноември миналата година. За да бъде овладяно, се наложи издигане с още 2 метра на подпорна стена. По проект тук стените са декоративни и с височина 40 см. Те по никакъв начин не могат да спрат падащите камъни.

Вече година и половина пътят от Рилски манастир за Кирилова поляна е пропаднал, след като през декември 2015 г. се срути подпорната каменна стена, а движението се извършва в останалата половина от широкия едва 2.50 метра път. Въпреки воплите на игумена на Рилски манастир, пари за укрепването на пътя няма.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение край Девин
Слабо земетресение край Девин
Норвежец издаде стихосбирка от изказвания на Доналд Тръмп
Норвежец издаде "стихосбирка" от изказвания на Доналд Тръмп