НОВИНИ

Стотици русенци са с гипс заради непочистен лед

През последните три седмици заледените улици и тротоари изпратиха над 500 русенци в отделението по „Ортопедия и травматология” на Университетската болница. Повечето са с фрактури на крайниците. 150 от пациентите са хоспитализирани.

bnt avatar logo
от БНТ
06:14, 06.02.2017
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Стотици русенци са в гипс заради леда, превърнал улици и тротоари в опасна пързалка. Отделението по травматология и ортопедия е препълнено с пациенти със счупени ръце и крака. Спешните операции са минимум по 6 на ден. Следващите 3 месеца 31-годишният Васил ще остане неподвижен, защото миг невнимание върху леда го изпраща директно в болницата.

Васил Василев: „На ул.”Николаевска” тротоарите не бяха изчистени и имаше много лед, главно ледът беше причината. Имам счупване на двете кости и сега болничен”.
;

Болничният за Васил обаче, който работи като шофьор, означава по-малко пари.

„Надявам се да се справим някак със семейството.”

Заради леда, хиляди пенсионери от Русе не смеят да излязат навън и са блокирани в домовете си, а останалите използват акробатични умения, за да се придвижат.

Соня Йорданова: „По пътя страшно се ходи, с токчета, без токчета, ужасно е. - Паднахте ли вече? - Няколко пъти.

От Община Русе са категорични, че ще санкционират фирмата, която е ангажирана със снегопочистването. С повишаването на температурите обаче русенци са изправени пред ново предизвикателство - реките от кал по улиците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейски наръчник ще помага при производството на млечни продукти
Европейски наръчник ще помага при производството на млечни продукти
Работодателите ще представят приоритетите си за 2017 г.
Работодателите ще представят приоритетите си за 2017 г.