НОВИНИ

Стрелбата в Констанц не е терористичен акт, твърди полицията

Германската полиция съобщи, че не вярва стрелбата в нощния клуб в германския град Констанц да е била терористичен акт. "Ние не приемаме, че това е акт на тероризъм", каза полицейският говорител Фриц Безикофер пред новинарския канал NTV. „34-годишният нападател е иракски гражданин, който не е търсил убежище в Германия”, добави той. Друг полицейски източник заяви, че мъжът може да е мотивиран от „лични проблеми”.

bnt avatar logo
от БГНЕС
12:51, 30.07.2017
Чете се за: 00:23 мин.
По света
стрелбата констанц терористичен акт твърди полицията

По-рано днес стана ясно, че двама са убити и четирима са ранените при стрелба в нощния клуб в град Констанц, югозападната част на Германия. Атаката е извършена около 04:30 ч. местно време. ТАСС съобщи, че гост на заведението открил огън срещу посетителите снощи, цитирайки полицията на провинция Баден-Вюртемберг.

Нападателят е единият от двамата загинали. Според полицията, 34-годишният мъж убил един човек и ранил други четирима. След това той се опитал да избяга, но се сблъскал с органите на реда на входа на нощния клуб. Заподозреният бил прострелян и по-късно е починал в болница. Не се посочват мотиви за деянието му. Един от полицаите също е ранен по време на престрелката.

Започнато е разследване по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнаха изборите за учредително събрание във Венецуела
Започнаха изборите за учредително събрание във Венецуела
Необичайно състезание с лифт
Необичайно състезание с лифт