НОВИНИ

Стрелбата в Страсбург: Жертвите вече са 4, нападателят е ранен и се издирва

Вече четирима са загиналите при стрелбата във френския град Страсбург - седалище на Европейския парламент, предаде Ройтерс. Има и ранени. Нападателят е познат на полицията. Той е открил огън непосредствено до коледен базар, където в този момент е имало много посетители. Мъжът избяга, но вече съобщават, че е открит от силите на реда и се води престрелка. Последни подробности вижте от кореспондента на БНР във Франция Юлия Талева.

bnt avatar logo
от БНТ
00:26, 12.12.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Акции на френските спецчасти се провеждат в две различни зони в Страсбург. По-рано се появи противоречива информация за втори стрелец, но към момента тя не е потвърдена. Засилен е контролът по френско-германската граница.

Нападателят е 29-годишен мъж, роден в Страсбург. Той е бил известен на властите заради радикални уклони и престъпления от общ характер. Сутринта е бил търсен от полицията, но не е открит в дома си.

Убитите и ранените са цивилни лица. При преследването мъжът е бил ранен от полицията, но не е заловен. Центърът на града е евакуиран, затворена е Операта и други сгради, болниците работят в пълна готовност да приемат всички пострадали.

;
Кристоф Кастанер, министър на вътрешните работи на Франция: Това, което можем да потвърдим е, че най-малко двама души са загинали, а 11 са ранени. Нападателят е иденфитициран и се издирва. Полицейската операция продължава и в този час, ще ви информираме когато имаме новини по случая.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Журналистът Владислав Велев с коментар за сигурността в Страсбург
Журналистът Владислав Велев с коментар за сигурността в Страсбург
Нападателят от Страсбург е ранен при опит да избяга от полицията
Нападателят от Страсбург е ранен при опит да избяга от полицията