НОВИНИ

Трима арестувани в Белгия, свързани с осуетен атентат в Париж

Все по-ясни стават връзките между джихадистите във Франция и в Белгия. В Брюксел днес бяха арестувани трима души по подозрения, че са участвали в подготовката на осуетен от френските власти терористичен акт в Париж.

Владислав Велев
от Владислав Велев
23:11, 25.03.2016 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Със сигурност става въпрос за много голяма белгийско-френска мрежа, която е замисляла и осъществявала атентатите в Париж и в Белгия. За това потвърди и френският президент Франсоа Оланд. Ликвидирането на тази организация вече върви към край, каза още той.

Франсоа Оланд президент на Франция: Успяхме да задържим част от онези, които извършиха или съдействаха да се извършат тези актове. Знаем, че може да има и други мрежи, които могат да бъдат използвани от "Ислямска държава". Тази заплаха все още стои пред нас. Трябва да бъдем бдителни, ефикасни и да координираме усилията си на европейско и световно ниво.

Засега не се съобщава каква е точно връзката между един арест вчера на френския гражданин Реда Крикет на 34 години, който е бил в много напреднал етап на подготовка на атентат във Франция или може би дори в Париж. Той е френски гражданин, но миналата година е осъден за задочно от белгийски съд за джихадизъм заедно с ръководителя на атентатите в Париж Абдел Хамид Абаут, който беше убит след атентатите.

Очакваме да разберем точната връзка между Крикет и трима души, които бяха арестувани днес в Брюксел при една много голяма полицейска операция на три различни места в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папата изми и целуна краката на бежанци
Папата изми и целуна краката на бежанци
ПЛЮС ТОВА: В леговището на Ислямска държава
ПЛЮС ТОВА: В леговището на "Ислямска държава"