НОВИНИ

Стрелба в централата на "YouTube"

Трима са простреляни при стрелба в централата на "YouTube" в Сан Бруно. Огън е открила жена, която след това се е самоубила. Не става дума за терористичен акт, категорични са властите. Насим Агдам се казва жената, която е стреляла. Информацията е потвърдена от полицията. Причина за него по всяка вероятност е битов скандал. В Туитър изпълнителният директор на "Youtube" Сюзън Войчички, изрази благодарност към органите на реда и подкрепа за семействата на пострадалите.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:25, 04.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Простреляните са 36-годишен мъж, за когото се предполага, че е приятелят на жената, която е стреляла. Ранени са и още две жени на 32 и на 27. Всичко се случва вчера по обяд, местно време, в комплекса, в който се намира централата на YouTube, където работят около 1 700 души.

Ед Барбреини, началник на полицията в Сан Бруно:"В болница са откарани четирима души. Един от тях е с огнестрелна рана. Докато е бягал от мястото на инцидента се изкълчил или счупил глезена, ако не греша."

Двама служители на правоохранителните органи, пожелали анонимност са заявили, че става дума за битов скандал. Самоличността на жената, която е била въоръжена с пистолет, не се разкрива. Google, чиято собственост е YouTube изрази благодарност за бързите и навременни действия на полицията.

Крис Дейл, говорител на YouTube: "В YouTube сме много сплотена общност, като семейство. Усещането е такова сякаш жертви на това престъпление сме всички ние, работещи в компанията. Сърцата ни са с всички засегнати от нападението, молим се семействата им."

Президентът Доналд Тръмп е информиран за стрелбата. Мислите и молитвите ни са с всички засегнати, написа той в Туитър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Президентът на Хърватия пристига у нас по покана на президента Румен Радев
​Президентът на Хърватия пристига у нас по покана на президента Румен Радев
​Продължава издирването на двамата избягали затворници
​Продължава издирването на двамата избягали затворници