НОВИНИ

Тръмп решава за санкциите за Иран и отмени посещението си в Лондон

Белият дом ще удължи режима на отмяна на санкциите срещу Иран. Въпреки че президентът на САЩ Доналд Тръмп многократно заявява, че ядреното споразумение с Техеран не е добро, Вашингтон все пак ще спазва договорките. Американският президент отказа да посети Лондон през февруари, както беше предварително планирано, заради, както каза той, "грешки в администрацията на Обама".

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
20:10, 12.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Доналд Тръмп отмени предвиденото за февруари посещение във Великобритания, където трябваше да открие новото посолство на страната си.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Причината, поради която отмених моето пътуване до Лондон, е, че аз не поддържам решението на администрацията "Обама" да продаде за жълти стотинки едно от най-добрите посолства в Лондон само за да построи след това ново в отдалечен район за милиард и 200 милиона долара. Няма да прережа лентата на церемонията по откриването.

Според кмета на Лондон Садик Хан Доналд Тръмп е разбрал за недоволството на британците към политиките на американския президент и затова не иска да посети британската столица.

Премиерът Тереза Мей покани американския президент на държавно посещение при срещата им в Белия дом миналата година. Активисти на острова се заканиха да организират масови протести, а депутати - да не позволят на Тръмп да говори пред парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу отразяването на казуса Пирин
Протест срещу отразяването на казуса "Пирин"
Продължава да намалява броят на личните лекари в русенско
Продължава да намалява броят на личните лекари в русенско