НОВИНИ

Тръмп затяга имиграционния контрол

Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ за за затягане на имиграционния контрол. Така наречения указ за "Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ", беше сред предизборните обещания на милиардера.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
07:48, 28.01.2017
Чете се за: 00:33 мин.
По света

Временно спиране на предоставянето на убежище и забрана на гражданите на няколко мюсюлмански страни, да влизат на територията на Съединените щати. Това е поредният президентски указ, подписан от президента Тръмп само в рамките на първата седмица от мандата му. По думите му, с новите мерки, "радикалните ислямисти ще останат вън от страната".

За срок от три месеца се забранява влизането на граждани на Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключение ще се прави само за официални представители на тези страни, както и за служители на международни организации.

Вашингтон спира за 4 месеца и федералната програма за прием на бежанци от страни, в които се водят войни. Изрична забрана се въвежда за сирийски бежанци. Поредният президентски указ предизвика вълна от възмущение и масови протести в страната.

А президентът Тръмп продължава активната си дипломация. След като вчера посрещна в Белия дом британският премиер Тереза Мей, днес се очаква да разговаря по телефона с руския президент Путин, германския канцлер Ангела Меркел и президента на Франция Франсоа Оланд.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един тренировъчен ден на полигона Трзебиен с американските танкове
Един тренировъчен ден на полигона "Трзебиен" с американските танкове
67 автомобила са с отнета регистрация за седмица заради нарушения
67 автомобила са с отнета регистрация за седмица заради нарушения