НОВИНИ

​Циклонът Деби отслабна, но причини големи щети в Австралия

Циклонът Деби, който връхлетя вчера австралийския щат Куинсланд с ветрове, достигащи 260 км/ч, отслабна бързо при преминаването си на сушата, но нанесе поражения, съобщи Асошиейтед прес. Хората, живеещите в засегнатите от бурята североизточни райони, откриха тази сутрин отнесени покриви в градините си, изхвърлени лодки върху скали и блокирани от паднали дървета и електропроводи пътища.

bnt avatar logo
от БТА
08:48, 29.03.2017
Чете се за: 00:26 мин.
По света
​циклонът деби отслабна причини големи щети австралия

Австралийската армия изпрати автомобили, летателни машини и продукти от първа необходимост към засегнатия район, а по-късно днес ще започне операция по разчистването му. Около 60 000 къщи са без електричество, няколко населени места са откъснати, без достъп до комуникации.

Спасителни екипи опитват да стигнат до тези зони, за да се уверят, че хората са в безопасност, каза полицейският комисар Иън Стюарт. Няма данни за загинали. Един мъж е бил ранен при срутване на стена в град Прозърпайн, но състоянието му е стабилно, каза Стюарт.

"Природата показа на жителите на Северен Куинсланд най-лошото, на което е способна. Сега е наша задача да гарантираме, че всички агенции ще се сработят, за да окажат подкрепа на хората, които имаха тежко денонощие", заяви министър-председателят на Австралия Малълм Търнбул.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екип световни урбанисти ще помогнат за подобряване на градската среда в София
Екип световни урбанисти ще помогнат за подобряване на градската среда в София
Нова технология движи парализирани мускули със силата на мисълта
Нова технология движи парализирани мускули със силата на мисълта