НОВИНИ

Увеличава се броят на загиналите заради лошото време в Италия

Италия продължава да е във властта на пороите и бурите, които я връхлетяха тази седмица. Броят на загиналите вече е 18. Свлачище при Белуно в северната част на страната откъсна от света няколко градчета и села. Италианската гражданска защита определи метеорологичната обстановка тези дни като една от най-сложните за последните 60 години.

Невена Бонева
от Невена Бонева
22:30, 02.11.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света
увеличава броят загиналите заради лошото време италия

Маси пръст и кал напълно блокираха регионалния път 203 при Агордо. Селищата на север от свлачището са напълно изолирани, а дъждът продължи да вали и днес.

Паднали дървета са основната причина за смъртните случаи, за проблемите с транпспортните връзки и електричество.

Във Венето оценяват щетите от бурята на над един милиард евро. Регионалните власти там и в Лигурия предлагат засегнатите да бъдат подпомогнати, като им бъдат отменени данъци и плащания на ипотеки. Днес в редица райони учебните заведения отново не работиха. Огромни са щетите по маслиновите насаждения в провинцията.

Силният вятър нанесе жестоки поражения в горите в северната част на страната, включително там, откъдето някога прочутият лютиер Страдивари е добивал материал за цигулките си.

На остров Сицилия, град Шака е в критично положение, улиците са превърнати в реки. В Палермо също вече има наводнени улици.

Лошото време донесе и сняг. Новината е добра за курорта Червиния в подножието на Матерхорн. За първи път от десет години насам ски сезонът в този район започва от ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алек Болдуин е арестуван за сбиване
Алек Болдуин е арестуван за сбиване
Германският канцлер Меркел на посещение в Полша
Германският канцлер Меркел на посещение в Полша