НОВИНИ

Увеличават се жертвите на трагедията в Бразилия

Жертвите на трагедията в Бразилия стават все повече. 58 са загиналите след рухването на стена на хвостохранилище, над 300 са в неизвестност. Шансовете за откриване на оцелели вече са нищожни.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
20:45, 28.01.2019
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Мащабите на трагедията до град Брумадиньо са невъобразими. Тези снимки показват ситуацията от въздуха преди и след фаталния петък, когато рухна стената на хвостохранилището на мина за желязна руда.

В този район работата в мината дава поминък на повечето семейства. Затова трагедията не е подминала никого. Близките на изчезналите вече губят надежда.

Вчера не беше открит нито един оцелял, а общо 305 служители и работници и местни хора са обявени за изчезнали. Последно беше открит пълен с хора автобус, пометен от калната маса, без никакъв шанс за пътниците. Въпреки всичко издирването на оцелели не спира. Спасените до този момента са 192 - ма, а властите предупреждават, че броят на жертвите ще расте.

Спасителите претърсват къща по къща района и се радват на всяка жива душа, която откриват.

Леонсио, спасител: Собствениците на тази къща са били много изплашени и в бягството си, са забравили домашните си любимци. Затова проверяваме домовете.

Забравените животни, които по чудо са живи, получават помощ.

Причината за трагедията остава неясна. Собствениците на мината твърдят, че всички изисквания за безопасност и препоръки на международни експерти са били спазени. Всички активи на компанията Вале, възлизащи на близо 3 милиарда долара, са замразени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха наградите Сурва 2019
Раздадоха наградите "Сурва 2019"
България откупи портрет и ценни предмети на Батенберг на търг във Виена
България откупи портрет и ценни предмети на Батенберг на търг във Виена