НОВИНИ

В очакване на Рождество Христово в Светите земи размириците утихнаха

В очакване на Рождество Христово в Светите земи размириците утихнаха, последвали решението на Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. Днес вниманието е насочено към Витлеем, на Западния бряг, където, според библейската легенда, е роден Исус Христос.

Фани Аронова
от Фани Аронова
18:50, 24.12.2017
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Витлеем се готвеше от ранни зори да посрещне хиляди богомолци, които се стичат тук за един от най-светлите християнски празници. Палетинските власти съобщиха, че са взети мерки, за да се осигури спокойно придвижване на хората. В града са разположени около 650 полицаи.

Духовният водач на римокатолиците в Светите земи Пиербатиста Пицабала потегли от Ерусалим, за да отслужи празничната литургия в базиликата Рождество Христово.

Край самия храм на площад "Мангер" във Витлеем днес цари празнична атмосфера.

Пиербатиста Пицабала, апостолически администратор на Ерусалим: Сега е време за радост. Като християни, ние ще се радваме на празника, въпреки всички трудности. Весела Коледа!

В очакване на мига, който християнският свят преживява отново и отново всяка година, тук нищо не напомня за вълненията, които в последно време разтърсиха палестинските земи.

Рула Маая, министър на туризма на Палестинската автономия: Тази година има повече туристи, в сравнение с предишни години. От края на август досега хотелите в Палестина са пълни, което не е ставало никога.

Броят на туристите тази година наближи 2 млн. и 700 хиляди души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Неофит призова да бъдем милосърдни
Патриарх Неофит призова да бъдем милосърдни
Кризите в Близкия изток през 2017 г.
Кризите в Близкия изток през 2017 г.