НОВИНИ

В Пловдив започна обучението на първия випуск от "Института за политици"

Да се повиши капацитета на политическата среда като се използват най-добрите европейски практики са амбицирани основателите на „Института за политици" - социалният психолог проф. Антоанета Христова и бившият депутат Калина Крумова. В Пловдив вече започва обучението на първия випуск млади политиците.

bnt avatar logo
от Нели Ангелова
19:54, 07.05.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
пловдив започна обучението първия випуск института политици

До момента в България не е имало системно и устойчиво обучение на политици, категорична е проф. Антоанета Христова. Според нея това е причината да се наблюдава отчуждение между политиците, институциите и гражданите. Целта на курса за млади лидери е да предложи елитарно обучение.

Проф. Антоанета Христева - Институт за политика: "Това, с което се сблъска българското общество през толкова години преход е на практика наистина голямо желание на политици да управляват, но много неумение и незнание да го направят."

Затова мотото на института е, че образованият човек, който демонстрира решителност, е държавник, а необразованият, който демонстрира решителност, е катастрофа. В първия випуск те ще се обучават заедно представители и на ГЕРБ, и на БСП.

Георг Георгиев - курсист, ГЕРБ: "Да общуваме свободно, да общуваме градивно в полза на обществото и на държавата е изключително важно за всички нас."
Христо Боев - курсист, БСП: "Това образование не е само за политически лидери. То спомага и за това хората в България да повишат своето политическо образование, от което смятам, че имаме нужда всички ние в днешно време."

Лектори в програмата са професор Екатерина Захариева, професор Михаил Константинов, генерал Калин Георгиев, актьорите Ернестина Шинова и Христо Мутафчиев. Инициативата е подкрепена от Българската академия на науките и Министерството на образованието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТОП 5 на най-удобните начини за придвижване в Русе
ТОП 5 на най-удобните начини за придвижване в Русе
Плодовете и зеленчуците по-скъпи от миналата година
Плодовете и зеленчуците по-скъпи от миналата година