НОВИНИ

В Русе остава ограничението за движение на всички автомобили

Русенска област и тази сутрин е под снежна блокада. В повечето населени места електрозахранването е възстановено от аварийните екипи.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
08:28, 07.01.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
русе остава ограничението движение всички автомобили

На територията на Русенска област остава ограничено движението на всички автомобили, поради влошени метеорологични условия. Температурата на въздуха тази нощ е била минус -8, -9°, снеговалежът почти е спрял, а вятърът-постепенно утихна. Заради силния снеговалеж, на места са се образували навявания от по 2 метра. Най-сериозна е ситуацията по направленията от Русе към Силистра и Разград. На българо-румънската граница на граничния пункт Дунав мост при Русе не се пропускат товарни автомобили.

За възстановяването на движението на територията на областта е работила цялата налична техника - 62 машини, привлечени са и още 10. За почистването на главните пътища работят 3 тежки роторни снегорина. От пътното управление се надяват след затихването на вятъра да бъдат разчистени и отворени за движение всички главни пътища. Придвижването на камиони над 12 тона на територията на Русенска област още е забранено.

Днес в 10 часа при областния управител ще заседава Кризисния щаб за действие при лоши метеорологични условия. На срещата ще бъде решено и дали ще бъде удължена грипната ваканция за учениците в русенска община. По думите на директора на РЗИ д-р Маргарита Николова, продължава да има много заболели от остри респираторни заболявания и грип. В 4 други общини на областтта ваканцията вече е удължена с 2 дни - понеделник и вторник, не само заради повишената заболеваемост, но и заради усложнената пътна обстановка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров се класира на финал в Бризбън
Григор Димитров се класира на финал в Бризбън
Частични ограничения за движение в отделни части на страната
Частични ограничения за движение в отделни части на страната