НОВИНИ

Валери Симеонов: Не говоря с Борисов от много време

Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно на европейските избори през май. Това каза лидерът на партията Валери Симеонов в студиото на "Още от деня". Симеонов коментира състоянието на управляващата коалиция и заяви, че няма усещането, че е на власт и че управлението работи.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 03.04.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Във връзка със свикания в понеделник Консултативен съвет по национална сигурност Валери Симеонов сподели, че според него президентът Румен Радев участва в компрометиращи кампании срещу други партии, а трябва да е над политическите противопоставяния.

"За всяка от тези оставки и управляващи, и опозиция повтарят едно и също "няма нарушение на закона, но не е морално". За каква корупция тогава ще свиква Консултативният съвет?", попита Симеонов. Той каза, че няма да присъства на съвета в понеделник.

Валери Симеонов смята, че е неясно защо други министри, не Цветанов и Цачева, не са подали оставка и заяви, че член на кабинета е закупил апартамент 140 кв. м. на възлово място за 61 хиляди евро. Симеонов съзря приятелски огън.

Председателят на НФСБ сподели, че няма усещане, че управлява. Той е натоявал за отстраняването на министъра на туризма, но това не се е случило, въпреки че според коалиционното споразумение има право да го изиска. Коалиционният формат с ВМРО и "Атака" той обаче сподели като работещ.

"Дали присъствието във властта задължително е свързано с пряко упражняване на изпълнителна власт или в случая по-скоро става въпрос за подкрепа на управление, което към момента няма алтернатива" - с този риторичен въпрос Симеонов отговори на въпрос защо все още е част от управляващата коалиция.

Той обаче не поема ангажимент, че правителството ще изкара пълния си мандат.

Целият разговор с Валери Симеонов вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Политическите реакции за свикания от президента КСНС за корупция
Политическите реакции за свикания от президента КСНС за корупция
ДРУГИТЕ новини: 100 пъти и последно
ДРУГИТЕ новини: 100 пъти и последно