НОВИНИ

Вече са разпитани тримата машинисти и управителят на транспортната фирма

След първоначално създадената от главния прокурор организация за разследване на инцидента в с. Хитрино, в която са включвани следователи от НСлС, експерт-криминалисти и съдебни медици към момента по негово разпореждане в процесуално-следствените действия вече са ангажирани и прокурори, и следователи от Окръжна прокуратура - Бургас, съобщи пресцентърът на прокуратурата. Към настоящия момент заместник-окръжен прокурор провежда разпити пред съдия.

bnt avatar logo
от БТА
17:21, 10.12.2016
Чете се за: 00:15 мин.
У нас
вече разпитани тримата машинисти управителят транспортната фирма

До момента са разпитани тримата машинисти на влаковата композиция и управителя на фирмата осъществила железопътния транспорт. Следователи са допуснати на местопроизшествието и от локомотива са иззети измервателните устройства и тахо шайбата. Продължават действията по оглед на местопроизшествието, включително и с помощта на дрон.

Действия по делегация извършват и прокурори, и следователи от ОП-Бургас, като до този час е иззета относима към разследването документация, свързана с процеса по композирането на влака. Разпитват се свидетели, които са осъществили фактически действия по композирането му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кадри от епицентъра на взрива в Хитрино
Кадри от епицентъра на взрива в Хитрино
ЦРУ: Русия е имала цел Тръмп да спечели президентските избори
ЦРУ: Русия е имала цел Тръмп да спечели президентските избори