НОВИНИ

Великден в страната

Хиляди миряни се събраха в храм ,,Рождество Христово" в Шипка. Те посрещнаха Великден с тържествена литургия и запалиха свещ за здраве.

bnt avatar logo
от Екип "По света и у нас"
11:49, 01.05.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Както следва по традиция храма беше обиколен три пъти от вярващите със запалени свещи от Благодатния огън. Точно в полунощ вярващите се поздравиха с ,,Христос возкресение", а празника беше отбелязан с тържествен камбанен звън.

;

В Благоевград пък Великден започна освен със традиционна Света литургия и с уникално светлинно шоу. 33 метров христиански кръст беше осветен в различни цветове. Идеята е на общината, и се надяват светлинното шоу да стане традиция за Великден.

;

Русенци с надежда запалиха свещи от огъня от Йерусалим и си пожелаха той да озари пътят им и да прочисти мислите и сърцата им.

;

С "Христос Воскресе" се поздравиха и във Варна. Както жители, така и гости на града се събраха в в Катедралния храм „Свето Успение Богородично", за да споделят заедно възкресението на Божия син. "Това е празник на победата и празник на свободата" - каза във Великденското си послание Варненският и Великопреславският митрополит Йоан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Литургия за Великден в Москва
Литургия за Великден в Москва
Хиляди в храмовете в Пловдив за Възкресение
Хиляди в храмовете в Пловдив за Възкресение