НОВИНИ

Външните министри от ЕС обсъждат борбата с тероризма

Белгийските власти са предотвратили терористичен акт в Белгия, който е трябвало да бъде извършен на 22 ноември вечерта, съобщи министърът на вътрешните работи на страната. В същото време министрите на външните работи от Европейския съюз обсъждат борбата с тероризма на редовен съвет в Брюксел.

Владислав Велев
от Владислав Велев
13:15, 14.12.2015
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Министрите ще направят равносметка докъде са стигнали усилията за справяне със ситуацията в Сирия и с чуждестранните бойци. При борбата с т.нар. "Ислямска държава" се разчита на работата със съседните на Сирия страни, каза преди началото на съвета върховният представител на Европейския съюз за външната политика Федерика Могерини.


;
Федерика Могерини, върховен представител на ЕС за външната политика: По отношение на контратероризма работим с Турция, Египет, Тунис и други страни. Има десет представители на Европейския съюз в легациите по места, които се занимават специално с това. Работим по конкретни пакет за сътрудничество с всяка държава. Това, което е ясно, е че ние - Европа, и останалите страни от Средиземноморието, имаме общ интерес, който е да предотвратим радикализирането и терористичните атаки. Ключови са обмяната на информация и сътрудничесФедерика Могерини, върховен представител на ЕС за външната политика.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС обеща да отпусне 80 милиона евро по план за подслоняване на мигранти в Гърция
ЕС обеща да отпусне 80 милиона евро по план за подслоняване на мигранти в Гърция
Прокуратурата повдига обвинения за част от арестуваните митничари
Прокуратурата повдига обвинения за част от арестуваните митничари