НОВИНИ

Връчване на първо офицерско звание на випускниците на ВВМУ "Н. Вапцаров"

Курсантите от Военноморското училище получиха първото си офицерско звание. Днес във Варна е кулминацията на тържествата по повод 137 години от основаването на българския военноморски флот. Началникът на отбраната генерал лейтенант Константин Попов поздрави новите офицери и заяви, че очаква във флота най-сетне да влязат нови кораби при успешно приключване на сделката с фрегатите.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
12:00, 14.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В прякото включване в обедните новини репортерът Светлана Ганчева каза, че церемонията по случай 137 годишнина от основаването на БВМФ е започнала с тържествено вдигане на флаговете.

Отличничката на випуска лейтенант Златомира Стойчева пожела на своите съвипускници да не спират да следват мечтите си. Общо 14 млади офицери влизат в състава на ВМС тази година, завършили военоморското училище, като три от тях са дами.

Ветераните, дошли за празника, коментираха, че въпреки трудните моменти, които изживява армията в момента, флотът ни изпълнява успешно бойните си задачи, а надеждата им е, че скоро в състава му ще влязат и нови кораби. Това очаква и началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов. Във Варна той пожела успех на младите офеци и заяви, че очаква положителен отговор на предложението си за допълнително материално стимулиране, което вече е в Парламента. Така ще бъдат попълнени липсващите в момента 10 процента военнослужещи. След тържествената церемония представителни десантни сили на флота и авиацията направиха демонстрация по залавянето на кораб с терористи. Учението беше наблюдавано и от генерал – лейтенант Марк Шислер, заместник председател на Военния комитет на НАТО. Следобед военните кораби „Дръзки“, „Смели“ и „Цибър“ бяха отворени за песещение от граждани и гости на Варна.

Вижте във видеото още подробности за тържествата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Колко свободни места има в университетите у нас?
Колко свободни места има в университетите у нас?
4 милиона лева задължения на Община Чепеларе
4 милиона лева задължения на Община Чепеларе