НОВИНИ

Времето през април: Очакват ни температури от минус 3 до 29 градуса

Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите - между 24 и 29 градуса. Има вероятност за минимални температури, близки до 0 градуса, които ще продължат до към 20 април.

bnt avatar logo
от НИМХ-БАН
10:00, 31.03.2019
60421
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
времето април очакват температури минус градуса

През април се очаква средната месечна температура да бъде около и под нормата, която за по-голямата част от страната е между 11 и 13 градуса, по Черноморието и във високите полета - между 9 и 11 градуса, а за планините - от минус 5 до 2 градуса.

Месечната сума на валежите средно за страната ще бъде около и под нормата, която за равнините е между 40 и 70 литра на квадратен метър, а в планинските райони - между 60 и 100 литра.

Месецът ще започне с температури, близки до обичайните, в източните райони и по-ниски. През първите дни съществени валежи не се очакват. През втората половина от първото десетдневие, температурите ще останат близки и малко по-ниски от обичайните. Ще се създадат условия за валежи, като има малка вероятност временно и да са с по-голям обхват и интензивност.

През второто десетдневие температурите отново ще бъдат близки и по-ниски от средните за периода. Времето ще бъде променливо, ще има и превалявания, с по-голяма вероятност около 12 април и в периода 15-18 април.

И през третото десетдневие по-вероятно е да се запази динамиката на атмосферата. Остават условията за валежи, но вече предимно в следобедните часове, краткотрайни, с петнист характер и с различна интензивност, на места придружени и от гръмотевици. Повече слънце ще има до обяд. Температурите ще се повишат и вече ще се колебаят около стойности, близки до обичайните.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести в Сърбия и Черна гора
Протести в Сърбия и Черна гора
Волен Сидеров: Политиците се отдалечихме от народа си
Волен Сидеров: Политиците се отдалечихме от народа си