НОВИНИ

Възкресение Христово в страната

В нощта на Великден храмовете в цялата страна се изпълниха с вярващи, които очакваха да се докоснат до Благодатния огън.

bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 01.05.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
СОФИЯ 

Точно в полунощ миряните се поздравиха с Христос Воскресе, за да се възроди вярата надеждата и любовта към живота. Светлината от вечния огън озари нощта.

ВАРНА

"Това е празник на победата и празник на свободата". С тези думи Варненският и Великопреславски митрополит Йоан поздрави вярващите. По традиция светлината на Възкресението пристигна в морската столица от Румъния и беше разнесена от свещениците във всички храмове на епархията. Така всеки отнесе частица от Благодатния огън запален на Божи гроб.

РУСЕ

С упование и надежда Благодатният огън да озари пътя им и да прочисти мислите и сърцата им и русенци запали свещите си от Благодатния огън.
- На този празник си пожелавам първо здраве и дано сме по-добри и по-човечни.

- Да са здрави всички хора около нас и любов.

- Всичко, каквото сме си пожелали, да се сбъдне.

- Когато всички говорим на езика на любовта, мисля, че разбираме. Не ни трябва нищо повече.

СМОЛЯН

180-годишната църква "Св. Неделя" в Смолян се оказа тясна да събере вярващи, дошли да посрещнат с молитва Христовото Възкресение.

- Най-свят ден най-хубав!

- Защо?

- Ами защото вярвам в доброто.

- Нова надежда, ново начало...

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

"Христос Воскресе" на пет езика се чу от "Царевец". Жители и гости на Велико Търново изкачиха крепостта, за да посрещнат на открито Възкресение Христово.

Пътят към Патриаршеския храм „Свето Възнесение Господне" беше осветен от горящи факли, На миряните бяха раздадени над 3000 осветени яйца и козунаци, а небето над царските дворци огря великолепна празнична заря.

БЛАГОЕВГРАД

Възкресението на Спасителя в Благоевград беше посрещнато и с уникално светлинно шоу. Светлинни лъчи осветиха 33-метровия християнски кръст, който е разположен в местността "Памет и вяра" над града.

СТАРА ЗАГОРА

Хиляди се събраха в храм "Рождество Христово" в град Шипка. Те запалиха свещ за здраве и благоденствие. Звънът на 17-те камбани, точно в полунощ възвести възкресението Христово. Миряните си пожелаха Спасителят да не напуска сърцата им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови митнически правила влязоха в сила в ЕС
Нови митнически правила влязоха в сила в ЕС
Британската принцеса Шарлот става на 1 годинка (фотогалерия)
Британската принцеса Шарлот става на 1 годинка (фотогалерия)