НОВИНИ

Юрий Ступел от първо лице за ада в Атина: Жертвите със сигурност ще се увеличат

Броят на жертвите на пожара в Атина със сигурност ще се увеличава. Очаква се загиналите да нараснат изключително много, защото в интернет има десетки снимки на хора, които се издирват и не се знае какво се е случило с тях. Освен жертви на пожара в изпепелените къщи, се очаква от морето да извадят още тела, защото огнената маса е стигнала до там и е помела хората по плажа. Това разказа в ефира на "Денят започва" композиторът Юрий Ступел, който от години живее в Атина.

bnt avatar logo
от БНТ
07:29, 25.07.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света

Той сподели, че живее в северната част на гръцката столица, на около 20 мин път от курортното селище Мати, което е един от първите плажове по пътя Атина - Маратона

Юрий Ступел: Пожарите започнаха около 16 ч следобяд вчера. Огънят тръгва от високите части на планините с южен вятър, за секунди той се обръща и става източен, след което цялата стихия тръгва към населените части и прави на пепел всички жилища в района - 1500 къщи са абсолютно изгоряли. Хората не са имали никакво време за реакция.
;

Композиторът разказа още, че днес вятърът в района е намалял значително, но все още има тлеещи гнезда на огъня, с които пожарникарите се борят.

Търсят се вода и суха храна, защото в момента няма водоснабдяване и електричество, допълни Ступел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как държавите от ЕС могат да помогнат на Гърция след бедствието
Как държавите от ЕС могат да помогнат на Гърция след бедствието
Протест на ловци на трюфели срещу забраната да влизат в горите
Протест на "ловци" на трюфели срещу забраната да влизат в горите