НОВИНИ

За 3-ти март: Интерактивната игра "Търси се България" в Добрич

В навечерието на 3-ти март, деца и възрастни в Добрич тръгват по маршрута на интерактивната игра "Търси се България". Образавателната игра е дело на ученици от иновативното училище "Райко Цончев".

bnt avatar logo
от Петя Николаева
12:55, 24.02.2019
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Идеята за занимателния начин да научат нещо ново деца и възрастни е на учителя по история и музеен експерт Надежда Иванова.

Надежда Иванова - учител по история и музеен експерт: "От дългата ми практика видях, че доста от хората младите много често минават в ежедневието си покрай различни културно-исторически сгради, паметници и не ги забелязват. Затова решихме, че Трети март и Националният празник са повод да направим нещо, с което децата и ще научат и ще се забавляват и ще използват технологиите, които сега са толкова модерни."

В реализирането на играта и тестването се включват учителят по информатика и ученици от 9 и 10 клас на гимназия "Райко Цончев".

Лидия Лазарова: "Играта е едно своеобразно пътешествие през историята на България, затова я нарекохме по този начин. Именно заради хората, които не знаят дадени факти."
Кристиан Найденов: "За мен беше най-интересно измислянето на въпросите. Начинът, по който да ги формулираме, че да бъдат интересни за нашите връстници и да бъдат интересни и да се забавляват."

Играта има и състезателен характер, като стартът е днес. Отборите от съученици и приятели ще търсят чрез безплатно приложение с мобилния си телефон символни места по маршрута в Добрич.

Мария Кирилова - преподавател по информатика: "Самото приложение ги разхожда интерактивно на определени места, има образователен ефект, т.е. те научават неусетно и забавно доста интересни неща."

Отборът-победител, постигнал най-много верни отговори за най-кратко време, ще бъде обявен на 28 февруари. А най-любознателните пътешественици ще бъдат наградени от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мамини синчета ли са днешните европейци?
Мамини синчета ли са днешните европейци?
Промени в наредбата за първокласниците
Промени в наредбата за първокласниците