НОВИНИ

"За" и "против" промените в Закона за движение по пътищата

Пешеходецът не носи отговорност при катастрофа на пешеходна пътека, реши парламентът, който прие на второ четене текстове от промените в Закона за движението по пътищата. При пътнотранспортно произшествие с пешеходец на означена пътна маркировка - пешеходна пътека, когато водачът е превишил разрешената максимална скорост за движение или е нарушил друго правило от ЗДП, което има отношение към произшествието, пешеходецът не се счита за съпричинител за настъпване на съответното произшествие, записаха депутатите.

bnt avatar logo
от БНТ
20:07, 13.01.2017
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

„Този текст ще даде повече сигурност на пешеходците. Дай Боже да направи шофьорите по-отговорни”, коментира народният представител от БСП „Лява България“ и член на транспортната комисия Георги Свиленски.

Пешеходците също носят отговорност. Те имат задължения, като например да се съобразяват с идващите автомобили. Ние казваме, че на маркираната пешеходна пътека тип зебра, която е едно продължение на тротоара, пешеходецът трябва да има абсолютно право, каза председателят на Транспортната комисия в НС Настимир Ананиев.


Гледайте разговора с членовете на Комисията по транспорт във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Библиотеката в Пловдив ще социализира хората с увреждания
Библиотеката в Пловдив ще социализира хората с увреждания
И бездомните животни имат нужда от помощ в студа
И бездомните животни имат нужда от помощ в студа