НОВИНИ

Започва ли "Кадифена революция" в Армения?

Арменският парламент избра на фона на протести бившия президент Серж Саркисян за премиер. Протести заливат улиците на столицата Ереван, а организаторите им ги нарекоха начало на "Кадифена революция". Демонстрациите започнаха преди 4 дни, а вчера и днес прераснаха в сблъсъци.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
16:52, 17.04.2018
Чете се за: 00:21 мин.
По света
Започва ли Кадифена революция в Армения?

Сълзотворен газ, шокови гранати, близо 50 ранени демонстранти и 6-ма пострадали полицейски служители. Така изглеждаше арменската столица Ереван вчера, след като 6 хиляди души се събраха в центъра на града и се опитаха да достигнат сградата на Народното събрание. Хиляди се събраха и днес в Ереван, блокирани са и входовете на правителствени сгради, в които се помещава външното министерство и централната банка.

Арестувани са 29 демонстранти. През 2015-та година Армения проведе референдум, в резултат на който се превърна от президентска в парламентарна република. С назначаването му за премиер Серж Саркисян запазва хватката си върху властта в страната, а опонентите му го критикуват, че държи Армения зависима от помощ и инвестиции от Русия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Венецианска библиотека публикува завещанието на Марко Поло
​Венецианска библиотека публикува завещанието на Марко Поло
​Корнелия Нинова: Структурите на АБВ се връщат в БСП
​Корнелия Нинова: Структурите на АБВ се връщат в БСП