НОВИНИ

Жегите в Европа продължават: ​Франция очаква пик на горещините

Горещата вълна във Франция ще се задържи, а най-високите температури се очакват днес и утре, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
13:33, 06.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
По света
жегите европа продължават ​франция очаква пик горещините

По данни на френската метеорологична служба пикът на горещините се очаква да бъде днес в Югозападна Франция, а утре да се премести над Североизточна, източната част на Централна Франция и региона на Париж. Днес се очаква температурите в Тулуза да достигнат 36 градуса, 37 градуса в Бордо. Утре в Париж и в Лион се очакват 36 градуса.

Още рано сутринта температурите в Париж, Дижон и Лион достигаха 23 градуса, с 25 градуса в Ница. Високи температури се очакват и нощем, особено в градовете, предупреждава метеорологичната служба. Горещата вълна ще доведе и до увеличаване на концентрацията на озон (водещ до очни и дихателни проблеми), особено в района на Париж, в южната и източната част на Франция. Това ще наложи ограничения на движението на моторни превозни средства.

От утре следобед се очаква намаляване на горещините, благодарение на морски въздушни маси от Атлантическия океан, които ще окажат разхлаждащо въздействие. Много европейски страни, изложени на горещините през последните дни, вече отбелязаха леко понижаване на температурите.

Температурите във Великобритания и Португалия се понижиха през уикенда. В най-горещата испанска област Естремадура температурите паднаха до 42 градуса в неделя след 44 градуса предишния ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Швейцарските танкове ще пътуват само нощем по размекнатите от жегите пътища
​Швейцарските танкове ще пътуват само нощем по размекнатите от жегите пътища
Огромни загуби за овощарите заради дъждовете в Русенско
Огромни загуби за овощарите заради дъждовете в Русенско