НОВИНИ

Жители на Варна без сметосъбиране заради разбит път

Жители на цял блок на улица "Проф. д-р Георги Георгиев" във Варна от години живеят в сграда със силно ограничен достъп. Заради разбития път линейките трудно обслужват района, а сметопочистващи машини дори отказват да влизат там.

bnt avatar logo
от Мария Николова
09:30, 06.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Улица "Проф. д-р Георги Георгиев" се намира до един от най-големите булеварди в града "Христо Смирненски". До сградата, в която живее Велина Йорданова, обаче се стига трудно дори и с кола.

Велина Йорданова, домоуправител: Нямаме финансова възможност да изграждаме улицата, която е предвидена, която ни е дадена като административен адрес.
Павел Георгиев, домоуправител: - Няма ли път по проекта за вашия блок? - Има, само че го няма.

От Община Варна потвърдиха, че има одобрен план за улична регулация, но не и финансиране за него. В инвестиционните проекти за тази година също не са предвидени средства за изграждане на улична мрежа там.

Лошата инфраструктура не спира строителството в района. Новите отпадъци се трупат, а съдове за смет и сметоизвозване няма.

Павел Георгиев, домоуправител: Тези кооперации, като гледам, са с обем около 600 апартамента. Как тези хора ще се обслужват? Какво ще им бъде предлагано като комуникация и инфраструктура?

Администрацията на район "Приморски" отговори, че улицата не попада в обхвата на организираното сметосъбиране и сметоизвозване. Живеещите в блока могат да плащат по-ниска такса смет.

Жителите на съседните кооперации също не един път са подавали сигнали за нередности в района, но на този етап резултати няма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВнР: Няма данни за пострадали българи при труса в Калифорния
МВнР: Няма данни за пострадали българи при труса в Калифорния
Безплатни занимания по йога и зумба във Варна
Безплатни занимания по йога и зумба във Варна