НОВИНИ

27 от настанените в Дома за възрастни хора във Вълчедръм са с COVID-19

настанените дома възрастни хора вълчедръм covid
bnt avatar logo
от БНТ
20:59, 23.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
Регионални

Заразени с коронавирус са петима от персонала и 27 от домуващите в Дома за възрастни хора във Вълчедръм. Това стана ясно, след като беше направен PCR тест на целия персонал и на обитателите на институцията.

Във връзка със създалата се ситуация се налага да бъдат отделени всички с положителна проба дори и да нямат симптоми. Те ще бъдат в стая по един или двама. Хората с клинични оплаквания ще бъдат незабавно хоспитализирани след преценка на лекар.

Възрастните хора с отрицателен тест ще бъдат настанени на друг етаж в сградата и няма да се допуска смесване на контактни и неконтактни в едно помещение. Отделни екипи ще се грижат за двете групи потребители. Както възрастните хора, така и персоналът ще бъдат обект на ежедневно наблюдение за състоянието им и при проявена симптоматика за COVID-19 незабавно ще се уведомява РЗИ-Монтана.

Важна част от мерките е извършване на крайна дезинфекция на целия дом и това трябва да бъде направено от лицензирана фирма.

На територията на Дома няма за бъдат допускани никакви външни лица. Задължително ще се ползват лични предпазни средства и стриктно ще се следи за спазването на противоепидемичния режим.

Извършената проверка е установила, че до момента в социалното заведение няма допуснати нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много топло време утре
Много топло време утре
Медици за лечението с кръвна плазма: Може да намали смъртността наполовина
Медици за лечението с кръвна плазма: Може да намали смъртността наполовина