НОВИНИ

АБВ ще подкрепи Румен Радев на президентските избори

абв подкрепи румен радев президентските избори
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 25.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

АБВ ще подкрепи Румен Радев и Илияна Йотова на президентските избори. Новината обяви лидерът на АБВ Румен Петков по време на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен.

Стана ясно, че решението е взето единодушно на заседание на Националния съвет на АБВ.

"Нашите аргументи са в няколко аспекта. Първо, Президентството остана институцията, която дава стабилитет, излъчва сигурност и излъчва перспектива. Второ, президентът Радев и вицепрезидентът Йотова са предсказуеми в своето поведение и са отговорни пред обществото. Трето, това остана институцията, която може да създаде условия за диалог с цел намиране на решения, които отговарят на обществения интерес", заяви лидерът на партията Румен Петков.

Той коментира и начина, по който се очаква АБВ да се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. По думите му разговорите с ръководството на БСП, които се водят в момента, са за формулата от предходните избори.

"Специално не виждам повод да бъде преосмислена формулата за участие. Нещо повече, ние сме единственият партньор, който сме показали потенциал. Нашите кандидати и то без да изчерпваме възможностите, които АБВ има във всички региони, са получили близо 12 000 преференции. И то смея да твърдя по един честен, почтен, политически начин, видим от обществото. Считам, че това ще бъде оценено по достойнство. Последните ни разговори с ръководството на БСП са, че просто трябва да материализираме тези разговори в писмено споразумение и да участваме активно в предстоящата кампания", каза още Румен Петков.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ландо Норис спечели квалификацията на пистата в Сочи
Ландо Норис спечели квалификацията на пистата в Сочи
Министър Бозуков: 2 млн. лв. допълнително ще получат говедовъдите и овцевъдите
Министър Бозуков: 2 млн. лв. допълнително ще получат говедовъдите и овцевъдите