НОВИНИ

Айк Мнацаканян ще се бори за олимпийска квота

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:31, 08.05.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Борба
айк мнацаканян бори олимпийска квота

Българските национали класически стил излъчиха един полуфиналист на олимпийската квалификация по борба в „Арена Армеец“ в София.

Айк Мнацканян ще се бори за квота до 77 кг. тази вечер и ще опита да добави още една към тази на Кирил Милов при 97-килограмовите.

Мнацаканян победи световния шампион до 23 години за 2017 г. Даниел Катарга (Молдова) с 3:2, след което се наложи и над Йоргос Преволаракис (Гърция) със 7:5. На четвъртфиналите българският национал срещна Бакури Гоголи (Грузия) и го победи убедително с 6:2.

Днес след 19 ч. Мнацканян ще се бори за олимпийска квота срещу Фатих Ченгиз. Досущ като първия съперник на бореца ни, 25-годишният турчин е световен шампион до 23 години за 2017, но в категория до 75 кг. Той има и бронз от световните финали за мъже през същата година.

Иво Ангелов (60 кг.) бе най-близо до квота от останалите национали. Лидерът на отбора победи Иван Лизатович (Хърватия) с 5:0 на старта, но отстъпи на Дато Чкартишвили (Грузия) с 1:2 на четвъртфиналите.

Дейвид Димитров (67 кг.) пък победи Елмер Матила (Финландия) с 8:5 и на осминафиналите отстъпи с 0:6 на Расул Чунаев (Азербайджан).

Радослав Георгиев (130 кг.) започна с победа с 8:0 срещу Лео Ередия (Домениканска република) и загуби с 1:1 и последна точка срещу Елиас Куосманен (Финландия).

Даниел Александров (87 кг.) пък отстъпи на Кристофер Берг (Швеция) с 1:7 в квалификациите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нинова: В залата видяхме защо и КОЙ изкомандва групата на "Има такъв народ"
Нинова: В залата видяхме защо и КОЙ изкомандва групата на "Има такъв народ"
Община Русе предлага да отпусне 50 лв. на социално слаби пенсионери, преболедували COVID-19
Община Русе предлага да отпусне 50 лв. на социално слаби пенсионери, преболедували COVID-19