НОВИНИ

Албанският премиер: Неваксинирани студенти няма да влязат в университетите

албанският премиер неваксинирани студенти влязат университетите
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:46, 08.09.2021
Чете се за: 01:27 мин.
По света
Слушай новината

Албанският премиер Еди Рама призова студентите да не се поддават на теориите на конспирацията и предупреди, че ако не са ваксинирани срещу COVID-19, няма да могат да влязат в университетските помещения.

Той коментира, че ако днес Албания има стабилност и е много по-добре от много други, това е резултат от ваксинацията, която започна на 11 януари, след това на разширяването на масовата ваксинация много бързо, което води до това, че албанските граждани днес са много по-защитени.

"Ако не бяхме осигурили дози за масова ваксинация в началото на сезона, днес щяхме да броим десетки смъртни случаи на ден. Това е факт. Не можем да попаднем в опасни ситуации заради онези, които казват: "Не, да, Бил Гейтс; не, да, Джордж Сорос", каза Рама, който заедно с министъра на здравеопазването и социалната защита Огерта Манастирлиу посети Здравен център № 1 в Тирана.

Министър Манастирлиу каза, че съгласно споразуменията се очакват повече от 3 милиона дози да пристигнат до декември. Според националната стратегия над 2,2 милиона граждани трябва да бъдат имунизирани до средата на следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пьотр Нестеров е 1/4-финалист на US Open
Пьотр Нестеров е 1/4-финалист на US Open
Станимир Стоилов: Имаме някакъв напредък
Станимир Стоилов: Имаме някакъв напредък