НОВИНИ

Анди Мъри с невероятен обрат при завръщането си в Големия Шлем, Тийм, Медведев и Беретини също напред

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:12, 02.09.2020
Чете се за: 01:40 мин.
Тенис
анди мъри невероятен обрат завръщането големия шлем тийм медведев беретини също напред

Бившият световен номер 1, Анди Мъри се завърна в турнирите от големия Шлем с невероятен обрат срещу Йошихито Нишиока след двубой продължил 5 часа.

Шотландецът доказа, че въпреки множеството операции не е загубил непримиримия си дух и е готов да се бори до край във всеки един двубой.

Йошихито Нишиока пък може само и единствено да съжалява, че не успя да приключи мача в четвъртия сет, когато той имаше мачбол. Нисичкият японец обаче демонстрира приятната си игра, с която в началото на годината затруднения имаше дори Рафаел Надал.

Мачът започна равностойно като първия пробив дойде в седмия гейм и бе за левичаря от Цу. Той бе затвърден и въпреки опитите на Мъри да се върне в сета, Нишиока го затвори след 6:4.

Набрал инерция, японеца продължи във вихрено темпо и набързо поведе с 4:0 гейма във втората част, пробивайки на два пъти Мъри. Шотландецът съумя да намали пасива си до 3:4, но така и не стигна до нужния му втори пробив, и Йошихито отново затвори частта след 6:4.

По всичко изглеждаше, че двубоят ще приключи безславно в три сета, когато Нишиока поведе с 3:1 в третия сет. Бившият номер 1 обаче не бе казал последната си дума и успя да върне пробива, за да докара частта до тайбрек.

В него отново японецът взе лек аванс при 4:3, но тогава Мъри показа класата си, за да обърне развоя на дългия гейм и в край на сметка да го измъкне след 7:5 точки.

Четвъртия сет вървеше гейм за гейм, когато при 6:5 Нишиока стигна до мачбол. Британеца обаче го отрази и вкара и този сет в тайбрек. Този път обаче шампиона от 2012-та година в Ню Йорк пое инициативата от самото начало и не я изпусна до края, за да възстанови паритета в сетовете.

Решителната част бе белязана от няколко обрата. Първо Нишиока проби за 3:2, но Мъри веднага реагира и изравни. След това двамата вървяха гейм за гейм, когато в десетия Нишиока бе принуден да сервира за оставане.

В този момент ръката на японеца трепна и шотландецът не се поколеба да натисне и да затвори мача още с първия си мачбол.

Така Анди записа първата си победа в турнир от Големия Шлем от години насам, когато отново на US Open надигра в първи кръг, Джеймс Дъкуорт. Сега за шотландеца предстои интересен сблъсък с младата канадска звезда, Феликс Ожие Алиасим.

Миналогодишния финалист на "Флъшинг Медоус", Данил Медведев също започна с успех своята кампания в Ню Йорк. Руснакът постигна чиста победа над аржентинеца Федерико Делбонис, а представянето му бе наистина впечатляващо.

Друга от изненадите от миналата година Матео Беретини също спечели с 3:0 сета срещу японеца Го Соеда. Италианецът изпита трудности само в първия сет, който измъкна след тайбрек, а след това изцяло доминираше на корта.

Един от фаворитите за титлата Доминик Тийм също спечели мача си от първи кръг срещу Хауме Мунар. Световният номер 3 водеше с 2:0 сета, когато испанският му съперник се оттегли поради травма. Сега за австриеца предстои двубой срещу Сумит Нагал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кобрата: Надявам се на 12 декември да бия Джошуа насред Лондон
Кобрата: Надявам се на 12 декември да бия Джошуа насред Лондон
Григор Димитров с убедителна победа на старта на US Open
Григор Димитров с убедителна победа на старта на US Open