НОВИНИ

Английските фенове вече се подготвят за финала на Евро 2020

англичаните вече подготвят финала евро 2020
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:07, 09.07.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Еуфорията в Англия продължава с пълна сила, след като отборът се класира за финала на Евро 2020. Феновете вече мечтаят за трофея, въпреки че „трите лъва“ са изправени може би пред най-трудния си мач. Англия ще срещне Италия на „Уембли“ в неделя, 11 юли.

Привърженици на тима стартираха онлайн петиция с молба министър председателят Борис Джонсън да обяви понеделник, деня след важния сблъсък, за почивен ден.

Освен това, средното училище в Хартълпул обяви официално, че децата могат да дойдат по-късно за часовете в понеделник, 12 юли.

Има вероятност мачът да премине през продължения и дузпи, което означава, че всички ще си легнат много по-късно от обичайното, което се предполага, че ще важи и за част от учениците.

Ръководството на учебното заведение публикува съобщението във Фейсбук. В него се казва, че да за бъдат децата в кондиция, могат да дойдат в по-късен час в понеделник.

„Основната цел на училищата е да предоставят на децата възможно най-добрия опит, който ще им помогне в образованието. Финалът е събитие с национална гордост и от учебна точка, затова искаме децата да бъдат част от него“, се казва в съобщението.

Някои работодатели във Великобритания са позволили на част от своите служители да не работят в понеделник, заради опасността да не бъдат в кондиция да извършват обичайните си задължения.

Баровете в Англия вече се подготвят да посрещнат своите клиенти за финала.

Междувременно стана ясно, че Бьорн Кайперс е съдията, който ще ръководи двубоя между Италия и Англия на „Уембли“. Финалът на Евро 2020 ще се проведе в неделя, 11 юли, от 22.00 часа. Срещата ще можете да гледате по БНТ1, БНТ 3 и в спортната секция на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно време и дъждове в планинските райони следобед
Облачно време и дъждове в планинските райони следобед
Четирима са задържани при акция срещу платения вот в Сливен
Четирима са задържани при акция срещу платения вот в Сливен