НОВИНИ

Аржентина изхвърли Италия от волейболния турнир в Токио

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:35, 03.08.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
аржентина изхвърли италия волейболния турнир токио
Слушай новината

Националният отбор на Аржентина поднесе изненада в 1/4 финалите на олимпийския волейболен турнир в Токио, елиминирайки сребърния медалист от Игрите в Рио де Жанейро Италия.

"Гаучосите" се наложиха драматично с 3:2 (21-25, 25-23, 25-22, 14-25, 15-12) и на 1/2 финалите очакват победителя от срещата Полша - Франция.

Мачът започна равностойно, като "Скуадра Адзура" измъкна първия гейм, благодарение на добра серия след 15-та точка.

Италианците пренесоха добрата си игра и в началото на втората част, където поведоха с три точки, но постепенно Аржентина намали изоставането си и в края съумя да измъкне частта след 25-23.

Това вдъхна увереност на южноамериканците, които рано-рано отвориха разлика в третия гейм и макар италианците да изравниха при 19-19, и този гейм отиде в полза на аржентинците след 25-22.

Сребърните медалисти от Рио не се стъписаха от този развой и след 25-14 в своя полза вкараха срещата в решителен пети гейм.

В него водачеството се сменяше, но в крайна сметка Аржентина показа по-добра игра във важните моменти и спечели мача след 15-12 точки.

Най-резултатни в мача станаха Османи Хуанторена и Алесандро Микиелето от тима на Италия съответно с по 22 и 21 точки. Дори това обаче не помогна на "адзурите" да избегнат поражението от южноамериканците, за които Факундо Конте отбеляза 19 пункта, а Есекиел Паласиос добави 18.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синдикатите към ВМЗ-Сопот излизат на протест
Синдикатите към ВМЗ-Сопот излизат на протест
Почина поетесата Лиляна Стефанова
Почина поетесата Лиляна Стефанова